Poštovani gosti, kako bi Vam se olakšao ulazak i boravak u Hrvatskoj, Ministarstvo Unutarnjih Poslova omogućilo je da se na stranici https://entercroatia.mup.hr/ ispuni obrazac kako bi Vam pomogli pri lakšem prelasku granice.

Zatvori

Pročitajte informacije o mjerama i ograničenjima putovanja u države Europske unije.

Zatvori
EN
Karakteristike i učinci finske i turske saune

Karakteristike i učinci finske i turske saune

Koje su dobrobiti sauna?

07.08.2019.

Saune se oduvijek smatraju ljekovitim. Redoviti odlazak u saune pozitivno utječe na naše zdravlje i pomaže kod nekih vrsta oboljenja.  Važne su jer utječu na smanjenje stresa, pomažu da se opustimo i uživamo, a djeluju pozitivno na naše tijelo i duh.

Finske saune nazivaju i „suhim saunama“. Temperatura finske saune iznosi od 70°C do 100°C, dok se vlažnost postiže polijevanjem vode preko vrućeg kamenja.



Finska sauna blagotvorno djeluje na um i tijelo. Potiče znojenje te stimulira kožu na izlučivanje štetnih tvari iz organizma koji se nakupljaju iz hrane, kozmetike i zagađenja u okolišu. Umiruje osobe koje su svakodnevno izložene stresnom okruženju i uravnotežuje hormone. Pomaže kod bolova u mišićima, smanjuje obolijevanja od gripe i prehlade te poboljšava cirkulaciju i izgled kože.




Najstariji oblik čišćenja tijela je turska ili parna sauna. Glavna karakteristika turske saune je temperatura koja nije niža od 44-55°C,  a relativna vlažnost je skoro stopostotna. U ovoj sauni često se koriste i eterična ulja koja su dodatno pogodna za kožu, pojačavanje cirkulacije i opuštanje mišića. 



Turska sauna pomaže cirkulaciji, optoku krvi i optoku limfe. Opušta toksine u tijelu pri znojenju, pomaže detoksikaciju organizmate se odstranjuju odumrle stanice kože i nečistoće. Stvara elastičnu i mekanu kožu, pospješuje imunitet, omogućuje hidrataciju pluća i pomaže u uklanjanju celulita.




Admiral hotel nudi vam i finsku i tursku saunu u elegantnom i udobnom ambijentu. Naša Relax zona je mjesto u kojem ćete opustiti svoje tijelo i dušu, mjesto na kojem ćete se pomladiti i napuniti tijelo energijom.