EN

Konferencijske dvorane

Poslovni događaji po Vašoj mjeri

01.12.2017.

Bilo da organizirate konferenciju, seminar, prezentaciju ili manji sastanak, Admiral Hotel Vam na raspolaganju stoji s dvoranama za konferencije koje se prilagođavaju vašim potrebama i željama. 


Naša glavna konferencijska dvorana Tesla predstavlja višenamjenski prostor koji se može prilagoditi prema Vašim zahtjevima. Dvoranu je moguće pregraditi do 12 različitih verzija. Sve sale za konferencije su klimatizirane, dobro zvučno podržane, smještene na istom katu uz mogućnost više ulaza. Tehnološke opcije: besplatan Wi-Fi, LCD projektori, projektorska platna, touch-screen ekrani, oprema za konferencije, ozvučenje s mikrofonima, prirodno svjetlo, mini-bar, prostor za kavu i čaj.


BUSINESS CENTAR Admiral Hotela nudi 24/7 mogućnost printanja, skeniranja, kopiranja i slanja faks poruka dostupnih na glavnoj recepciji i u internet kutku.U Admiral Hotelu ponosni smo što vam možemo predstaviti pet sala za poslovne konferencije koje su nazvane po velikim izumiteljima - Faust Vrančić, Slavoljub Penkala, Zlata Bartl, Ivan Lupis i Nikola Tesla.

Faust Vrančić (1551-1617)

Faust Vrančić (1551.- 1617.) bio je svestran, jezikoslovac, povijesničar, konstruktor i tehnički pisac, diplomat, inžinjer, svećenik, biskup.   Izdao je „Rječnik pet najplemenitijih jezika Europe“, u koje se ubrajaju: latinski, talijanski, njemački, hrvatski i mađarski. Vrančić je hrvatski jezik smatrao najljepšim i nazivao ga je dalmatinskim jezikom. Tvorac je tehničke terminologije na hrvatskome jeziku. Faustovo poznavanje tehničkih crteža Leonarda da Vincia rezultiralo je izdavanjem njegovoga najznačajnijega djela „Machinae novae“ (Novi strojevi), koji sadrži 56 različitih tehničkih konstrukcija. Ideja o spuštanju čovjeka padobranom zamišljena je u glavi genijalnog Leonarda da Vincia, a usavršena konstrukcijom i realizacijom Fausta Vrančića.

Slavoljub Penkala (1871-1922)

U Zagrebu se Penkala bavio izumiteljstvom, a njegov rad obuhvaća mnoge praktične izume iz kemije, medicine, mehanike, fizike, zrakoplovstva itd. Neki od revolucionarnih izuma Slavoljuba Penkale su mehanička olovka s grafitnom jezgrom, nalivpero s krutom tintom, držač nalivpera i olovke, termofor i termos-boca, rotacijska četkica za pranje zuba, masa za izradu gramofonskih ploča - ebonit i drugi. Penkala je 1906. patentirao svoj najpoznatiji izum, mehaničku olovku pod nazivom Penkala, koju počinje proizvoditi u Zagrebu. 

Zlata Bartl (1920-2008)

Zlata Bartl rođena je 1920. u Docu kraj Travnika u BiH. Poslije velike mature odlazi na studij u Zagreb, gdje na prirodoslovnom fakultetu diplomira kemiju, fiziku, matematiku i mineralogiju. Odrasla je u sarajevskoj obitelji iz imućnijeg građanskog sloja. Poslije diplome vraća se u Sarajevo, gdje predaje na gimnaziji. 1955. godine odlazi u Koprivnicu i tu počinje njen znanstveni rad. Bila je još kao dijete zaljubljenica u kemiju. U Podravkinom laboratoriju nastavlja sa svojim radom, a na njezinu inicijativu 1957. počinje proizvodnja dehidratiziranih juha, a 1959. i proizvodnja "Vegete". Slaboga zdravlja, ali zdravog duha ona je uspjela oko sebe okupiti ljude koji su nošeni njenim "elan vital" Vegetu uspjeli probiti na svjetsko tržište i Podravku pretvoriti u svjetski koncern.

Ivan Lupis (1813-1875)

Mornarički časnik i inženjer Ivan Lupis (u dokumentima se pojavljuje i kao Ioannem Blasium Ignatium Lupis te Giovanni Biagio Luppis) rođen je 28. siječnja 1813. godine u Rijeci. Njegovo prezime Lupis talijanski je oblik, a na hrvatski se često prevodi kao Vukić. Bio je iz obitelji pomoraca s Pelješca, školovao se u Rijeci i Veneciji, a radni je vijek kao časnik proveo na brodovima austro-ugarske ratne mornarice. Svjetski je poznat kao izumitelj preteče torpeda.

Nikola Tesla (1856-1943)

Nikola Tesla je čovjek sa 112 patenata i više od 700 izuma koji su doveli do svijeta kakav je danas. Igrajući se u djetinjstvu na obližnjem potoku, Tesla je naslutio snagu vodenih tokova. ''Kao dječak je bio jako znatiželjan pa je s gospodarskog objekta iskakao s kišobranom, ali to baš nije dobro završilo'', ispričao je Mile Čorak, voditelj Memorijalnog centra Nikole Tesle. Veliki je izumitelj otišao u SAD jer je zaključio da će ondje lakše doći do novca za svoje eksperimente. Mnoge njegove ideje su ondje ukradene, ali on je rekao: ''Ne žalim što su ukrali moje ideje, žalim što nemaju svoje''. Sve što je radio, Tesla je dijelio s tri, pa i broj koraka od mjesta kretanja do cilja. ''Imao je opsesivno kompulzivni poremećaj. Sve svoje operacije je dijelio s tri. Čak je rekao da je šetajući iz hotela do laboratorija brojao svoje korake, a dobiveni rezultat je morao biti djeljiv s tri. Ako nije, vraćao bi se i išao ispočetka. To je oduzimalo puno vremena, ali je rekao da je tako moralo biti'', rekao je Čorak. Veliki misterij je ostao nakon njegove smrti, s njim se povezuju i teleportacija te zrake smrti.